Doktore,u poslednih par dana pocela sam da osecam malaksalost ruku i nogu,desi mi se da uvece od umora legnem i uhvati me hladnoca i ujutru kada se probudim nista.malaksalost je prisutna u vecini dana,nekada u malo jacoj meri,nekada slabije. Imam spondilozu vratnog dela kicme ali me boli i lumbalni deo. Pocela sam malo vise da se zamaram i srce mi brze radi dok obavljam neke stvari koje ne zahtevaju preveliki napor. Vadila sam kompletnu krvnu sliku,hemostazu,biohemiju,sve je u redu.Bila sam anemicna pre par meseci,gvozdje 2,5 ali sam ga podigla na 15.jedino nisam radila hormon stitnjace. Najvise me brine ova malaksalost tj tezina u nogama ispod kolena,ne mogu normalno da funkcionisem. Sta da radim?

Odgovor

Poštovana Sanja,
potrebno je da uradite hormoske analize T3,T4,TSH, zatim UZ štitaste žlezde,kao i da ponovite feritin ,MCV i Hb  u krvi.
Nakon toga ,ako nalazi budu u granicama normale,posetite neurologa i obavite EMNG donjih ekstremiteta.Sve navedeno možete obaviti u Bel Mediku,zakazavši preglede na tel.309-1000, ili putem mail-a.
Za to vreme radite vežbe za istezanje mišića ekstremiteta,uz lokalnu aplikaciju Lioton 10000 gela.
Pozdrav uz želju za brzim oporavkom, dr Dragan Milović- fizijatar

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp


 

 

  

lekarski pregled za vozacku

                                    

 

 

 

Go to top