Pozdrav, imam sitne bubuljice na rukama sa unutrasnje strane na bicepsu i spoljasnje na podlaktici, crvene su i upaljene. Takodje i po ledjima i ramenima. Isao sam kod dermatologa i dala mi je prvo klindamicin da mazem uz doroslovac losion, zatim esperson krem uz aerius u roku od 10 dana. U toku druge terapije dosta bubuljica se povuklo, ali se opet vratilo na staro, uglavnom po rukama. Ledja i ramena su se skoro ocistila. Zanima me sta moze da bude i kako da skroz izlecim. Ponovo sam konsultovao istog dermatologa i rekla mi je da nastavim da mazem Esperson krem narednih 7-10 dana. Jos se nije povuklo. Zanima me jos jedno misljenje, s obzirom da svaki pregled kod ovog dermatologa je 3000din.

Odgovor

pojava bubuljica na koži može biti deo kliničke slike velikog broja oboljenja.
Tumačenje izgleda promena kao i postavljanje dijagnoze,  zavisi delimično i od  podataka o pacijentu - načinu života, fizičkim aktivnostima, znojenju. potencijalnoj kontaktnoj alergiji i slično.
U zavisnosti od vrste i izgleda bubuljica može se tražiti i bris. Upala folikula dlake će  dovesti do stvaranja manje količine sterilnog gnoja, a najčešće je posledica znojenja ili dejstva kozmetičkih proizvoda.
Esperson je krema koja je za određene probleme kože veoma korisna, ali  nije preporučljivo da se koristi često i bez nadzora dermatologa.
S poštovanjem,

dr Snežana Đorić
dermatovenerolog

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

                                    

 

 

 

Go to top