Postovani, prolaktin mi je povisen 530. Ref.vrednost je do 490. Predlozili su mi profil prolaktina, rezultati su u 8-643, u 10-290, u 12-270. Da li je to u redu? Endokrinolog pominje magnet glave. Ima li razloga za strah? Inace, imam potesckoca sa zacecem vec par meseci, i po rezultatima polnih hormona izgleda da nemam ovulacije. Ginekolog misli da je od kontraceptiva koje sam pila. Hvala unapred!

Odgovor

Poštovana Tijana,vaše vrednosti nivoa prolaktina nisu dramatične,skoro da su u referentnim vrednostima.Prolaktin je hormon stresa i povremeno na stres poraste,ali ove vrednosti nisu za brigu i ne mogu da remete ciklus ni začeće
pozdrav dr Branka Lazić Dragićević-ginekolog

 

  

  

   

 

 

 

 

Test na hlamidiju u kućnim uslovima 

Ukoliko ste seksualno aktivna zenska osoba, briga o reproduktivnom zdravlju je osnovna. Simptome kao sto su peckanje, crvenilo, svrab ali I otok I pojava sekreta nikako ne treba zanemarivati vec ih odmah ispitati. Ne treba ni cekati na pojavu ovih simptoma, vec ici na redovne ginekoloske preglede minimum jednom godisnje. Hlamidija je bakterija koja se najcesce javlja kod seksualno aktivnih osoba, bez ikakvih simptoma. Ali je jako opasna ako se ne leci I ne prepozna na vreme. 

Čitaj dalje...

Kućni test na vaginalni PH

Sluzokoza vagine je blago kisela sredina, pogodna za razvoj dobrih bakterija koje cuvaju zdravlje redproduktivnog sistema.

Narusavanjem kiselosti dolazi do stvaranja bakterija koje dovode do daljih problema,  izazivaju bakterijske I gljivicne  infekcije I upale. Nakon upotrebe antibiotika, nakon bolesti, usled pada imuniteta, stresa, ishrane, kod menopauze javlja se to narusavanje vaginalnog ph I stvara se pogodna sredina za razvoj raznih mikrorganizama.

 

Čitaj dalje...

Bolnica menssana                  

 

 

 

Go to top