Operacija uraslog nokta (uraslih noktiju) na nogama, nozi

Postavlja se pitanje šta raditi kada se sve terapijske mogućnosti za lečenje uraslog nokta iscrpe. Stanja uraslog nokta je bolno, dosadno, uznemirujuće i u velikoj meri smanjuje kvalitet života. Obuća koja se nosi je ograničena i često veoma neudobna. Odgovor je jednostavan, operativno lečenje pruža definitivno izlečenje navedenog stanja. 

Ko operiše urasli nokat na nozi?

Operaciju uraslog nokta vrši samo specijalista hirurgije. I niko drugi. Velika je greška odlaziti u neproverene kozmetičke hirurškog pedikira, rizikuju se brojne komplikacije, od pogoršanja upalnog procesa, do pojave gangrene, sepse i gubitka prsta. Zvuči veoma zabrinjavajući, ali i treba da zvuči tako. Hirurgijom ne treba da se bave kozmetičari nego hirurzi.

 

Da li se daje anestezija za operaciju uraslog nokta na nozi?

Svakako, lokalna anestezija se daje obavezno. U pitanju je intervencija koja je bolna ukoliko se radi bez anestezije. Lokalna anestezija pruža osećaj komfora i veći komoditet kako pacijentu tako i hirurgu.

Koja anestezija se daje za operaciju uraslog nokta?

Za operaciju uraslog nokta daje se lokalna anestezija i gotovo nikako opšta anestezija. Daje se kombinacija anestetika koja pruža osećaj obezboljavanja kako u akutnoj fazi, tako i odloženo nekoliko sati nakon intervencije.

Koliko traje operacija uraslog nokta na nozi?

Operacija ne traje dugo, vrši se u ambulantnim uslovima, a može se vršiti i u kućnim uslovima poštujući sve principe antisepse. Sa sve pripremom operativnog polja, davanjem anestezije i previjanje, intervencija ne traje duže od pola sata.

Pozovite broj telefona 069 / 2161-336, ili broj telefona 064 / 2555-252.

Lekar, specijalista hirurgije će Vam potpuno BESPLATNO dati savet.

Takodje, možete da nam pošaljete i sliku, ili da nas pozovete na viber, ili watsapp.

 

 

 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top