Uklanjanje ožiljaka od operacije

Skidanje, uklanjanje ožiljaka, koliko košta i koja je cenaNakon ušivanja kože zbog operacije, ili zbog povrede, može da dođe do formiranja manjih ili većih ožiljaka na koži.

Do formiranja ožiljka dolazi zbog brojnih faktora, a samo neki od njih su predispozicija organizma ka formiranju ožiljaka, ekstenzivnost hirurške intervencije, tehnika šivenja, ali i kasnija pojava komplikacija poput infekcija dehiscencija rane i brojnih drugih.
 
Nažalost pojedini pacijenti poseduju veliku predispoziciju ka formiranju takozvanih hipertrofičnih, odnosno keloidnih ožiljaka.
 
Sa druge strane, na svu sreću keloidni oziljci nisu toliko cesti u opštoj populaciji i u njihovom lečenju pisaćemo nekom drugom prilikom.
 
Veoma često ožiljci na koži nastaju zbog loše tehnike ušivanja prilikom prethodnog operativnog lečenja, odnosno šivenja kože nakon povrede.
 
Postoje brojni načini umanjenja ožiljaka poput raznih krema merama, ali i u poslednje vreme sve češće korišćene laserske terapije pa i mezoterapije.
 
Kod pojave proširenja ožiljka usled dehiscencija rane,infekcije rane, ili prosto usled rastezanja kože na mestu prethodnog ušivanja nijedan od ovih metoda plasiranja krema, melema, ili laserskog uklanjanja ne može da ukloni ožiljak.
 
U tom slučaju dolazi u obzir samo hirurško uklanjanje ožiljka.
 
Operacija hirurškog uklanjanja ožiljka vrši se pod uslovima lokalne anestezije, poštujući sve principe antisepse.
 
Kod operacije uklanjanja ožiljka vrši se isecanje kompletnog ožiljka, osvežavanje ivica kože i uživanje kože nekom od tehnika koje su najpogodnije za formiranje nevidljivog ožiljka.
 
Nažalost, u poslednje vreme veliki je broj ovakvih ožiljaka jer hirurzi koriste neadekvatne tehnike zatvaranja kože i tada oziljaka mora da se ukloni hirurškim putem.
 
U našem centru uklanjanje ožiljka vrši se pod uslovima lokalne anestezije i kasnije intradermalnim ušivanjem kože.
 
Ova metoda intradermalnog ušivanja kože omogućava stvaranje nevidljivog ožiljka odnosno retko se može videti samo blago izražena linije na koži.
 
Intradermalno ušivanje kože može se vršiti šavovima koji se skidaju sedmog ili desetog dana nakon operacije, ili šavovima koji se potapaju ispod kože tako da skidanje šavova nije ni potrebno.
 
Skidanje ožiljaka hirurškim putem pod uslovima lokalne anestezije je potpuno bezbolno komforno i brzo i traje maksimalno do 15 minuta, u zavisnosti od veličine ožiljka.
 
Kasnija previjanje se mogu vršiti na drugi dan, odnosno ukoliko su ožiljci bili u regiji lica i vrata previjanje nije ni potrebno.
 
Nakon skidanja konaca sedmog, ili desetog dana može se plasirati neki od kremova ili melema za umanjenja željka ,ali najčešće ovo nije ni potrebno.
 
U koliko vi imate problem sa postojanjem nekog neadekvatnog ožiljka na licu ili na bilo kom drugom delu tela ne oklevajte i pozovite nas.
 
Možete nas pozvati na brojeve telefona koje ćete videti i na priloženim slikama, ili nam možete poslati slike putem vibera ili whatsapp-a i mi ćemo vam u najkraćem vremenskom roku odgovoriti koja bi tehnika bila najadekvatnija za rešavanje vašeg problema.
 
Kod nas, u našem centru sve savete i svu komunikaciju sa pacijentima vrši isključivo lekar specijalista hirurgije kao i sve intervencije previjanje i skidanje konaca.
 
Sve konsultacije sa specijalistom estetske hirurgije su potpuno besplatne i možete izvršiti u bilo koje doba dana ili noći.

Pozovite broj telefona 069 / 2161-336, ili broj telefona 064 / 2555-252.

Lekar, specijalista hirurgije će Vam potpuno BESPLATNO dati savet.

Takodje, možete da nam pošaljete i sliku, ili da nas pozovete na viber, ili whatsapp.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top