Viseći mladež na koži, na preponama, ispod pazuha, na vratu

Viseći mladež se javlja na koži pregibaViseći mladež ili akrohordon, ili fibroepitelni polip predstavlja mali benigni tumor kože koji se najčešće javlja u pregibima kože kao što je vrat, pazuh, ili prepone.

Oni najčešće ne bole i ne rastu tokom vremena.
 
Najčešće su mali poput zrna pirinča, a nešto ređe se viđaju veliki do dva centimetara veličine.
 
Kao što i njihovo ime kaže najčešće se nalaze na peteljci i više u odnosu na okolnu kožu.
 
Ne zna se tačno zašto se javljaju ali postoje pretpostavke kožnoj iritaciji na mestu pregiba, a pojedine studije su pokazale i infekciju humanim papiloma virusom kod pojedinih tipova visećeg mladeža.
 
Veruje se i da postoji genetska predispozicija za pojavu visećih mladeža.
 
Viseći mladeži se nešto češće javljaju kod osoba ženskog pola u odnose u odnosu na osobe muškog pola.
 
Vrlo retko su vezani za pojedine sindrome poput policističnih sindroma jajnika, ili akromegalije. Nešto češće se javljaju kod poremećaja metabolizma ugljenih hidrata ili dijabetes melitusa tip 2.
 
Viseći mladeži mogu da se uklone pod uslovima lokalne anestezije, elektro terapijom, ili jednostavnim hirurškim uklanjanjem.
 
Ukoliko i Vi imate problem visećeg mladeža možete nam poslati slike putem vibera ili watsapp-a na priložene brojeve telefona i mi ćemo vam reći koji način uklanjanja visećeg mladeža je najbolji u vašem slučaju.
 
Treba napomenuti da ne mogu svi viseći mladeži da se uklone na jednake načine, neki se bolje uklanjaju radiotalasnog terapijom, a drugi bolje hirurškim pristupom.
 
Sve savete koje dobijete od nas, dobijate od strane specijaliste estetske hirurgije koji će u slučaju da se odlučite da uklonite viseće mladeže ovu intervenciju i uraditi.

Takodje, možete da  nas pozovete na viber, ili whatsapp.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top