Uklanjanje mladeža iz estetskih, ili iz medicinskih razloga

Uklanjanje mladeža, odnosno skidanje mladeža može da se vrši ukoliko za to postoji medicinski razlog, ili se može vršiti iz čisto estetskih razloga.

Mladeži su promene na koži koje se mogu javljati tokom čitavog našeg života i ranije se smatralo da mladež nikako ne bi trebalo dirati. Ovo mišljenje je naravno u potpunosti pogrešno, jer svaki mladež bilo da li je zdrav, ili ima neke promene može da se ukloni, odnosno skine sa kože, bez ikakve opasnosti po zdravlje čoveka.

Čak ukoliko mladež pokazuje promene poput svraba, bolova, krvarenja i crvenila indikovano je što hitnije ga ukloniti sa kože. Mladeži predstavljaju promene koje se mogu javiti na koži, ili na sluzokoži i u većini slučajeva predstavljaju nakupine ćelija koje su ispunjene pigmentom.
 
Najčešće se javljaju na vratu i licu, ali se mogu javiti i na ekstremitetima, kao i na trupu i njihov broj tokom života može stalno da se povećava. U većini slučajeva mladeži predstavljaju potpuno benigne, odnosno bezazlene promene,  ali u veoma malom broju slučajeva mladeži mogu da se promene, odnosno može da dođe i do maligne promene mladeža.
 
Pored uklanjanja mladeža iz medicinskih, kao i iz estetskih razloga postoji uklanjanje mladeža iz praktičnih razloga. Praktični razlozi za uklanjanje mladeža su recimo, ukoliko se mladež nalazi na delu tela koji je izložen garderobi odnosno pritisku i dolazi do njegovog čestog povređivanja.
 
Ukoliko mladež menja svoj oblik, boju, veličinu, ukoliko mu granice postaju nejasne ako su veći od 1.5cm, ukoliko postoji krvarenje, ukoliko bole i svrbe, i peckaju moraju da se sklone.
 
Pre uklanjanja, odnosno skidanja mladeža, potrebno je načiniti pregled koji se naziva dermoskopija odnosno dermoskopski pregled. Dermoskopija se sastoji od posmatranja kožnih promena pod uveličanje i jakim izvorom svetlosti.
 
Dermoskopija mogu da se bave dermatolozi, ali i specijalisti plastične hirurgije. Ukoliko dermatološki pregled pokaže da mladež po svojim karakteristikama nema promene koje zahtevaju njegovu uklanjanje, ne treba ga sklanjati osim ako za to ne postoje estetski razlozi.
 
Uklanjanje mladeža hirurškim putem predstavlja najbolju metodu lečenja mladeža koji sadrže promene, ali i lečenje mladeža iz estetskih razloga. Kod radiotalasnog uklanjanja mladeža najčešće ostaje veliki ožiljak na koži često radio-talasi mogu i da oštete folikule dlake tako da na mestu uklanjanja mladeža kasnije ne dolazi do porasta dlaka.
Uklanjanje mladeža i operacija mladeža. Koja je cena uklanjanja mladeža? Koliko košta uklanjanje mladeža? KAko se radi operacija mladeža? Oporavak nakon uklanjanja mladeža. Skidanje mladeža radiotalasima, laserom, ili hirurško skidanje mladeža.
 
Takođe radiotalasno uklanjanje apsolutno nije podobno za lečenje mladeža koji su veći od osam milimetara u najvećem prečniku. 
 
Ovo naročito dolazi do izražaja kod laserske terapije skidanja mladeža gde laser spali mladež i za sobom ne ostavlja ni najmanju količinu tkiva za histopatološki pregled. 
 
Zato je hirurško uklanjanje mladeža mnogo bolje od uklanjanja mladeža laserom ili radio-talasima terapijom 
 
Apsolutne indikacije za hirurško uklanjanje mladeža su ako mladež pokazuje displasticne promene, odnosno dermoskopski pregledom se vidi 
 
 • nepravilna struktura još uvek zdravog mladeža
 • ako se mladež promenio u smislu da postoji bilo koji od kriterijuma za melanom
 • ako je mladež urođeni jer urođeni mladeži nose 15% veći rizik da postanu maligni u toku života
 • ako postoje takozvani plavi mladež i zato što plava boja mladeža pokazuje da se pigmentne ćelije nalaze u dubokom sloju kože i samim tim nosi rizik da se tokom života promene
 • kod svih mladeža koji su veći od sedam milimetara indikovano je hirurško uklanjanje mladeža
Ukoliko se na vašem telu nalazi mladež koji bi ste želeli da uklonite iz estetskih razloga budite slobodni kontaktirajte nas na brojeve telefona putem vibera ili whatsapp i dobićete besplatan savet od specijaliste dermatologije i specijaliste plastične hirurgije.
 
Pre bilo kakvog lečenja načinićemo apsolutno besplatan dermoskopski pregled kako bi smo bili potpuno sigurni daje terapija koju ćemo uraditi prava. Ukoliko mladež može da se skine radiotalasnog terapijom preporucićemo vam tu metodu
Ukoliko sa druge strane mladež ne može da se skine radiotalasnom terapijom već u obzir dolazi isključivo hirurško lečenje mladeža naši centar tu intervenciju radi pod uslovima lokalne anestezije poštujući sva pravila antisepse.
 
Takođe, ono što nas razlikuje u odnosu na državne ustanove u odnosu na sve privatne ustanove ovog tipa koje se leče koje se bave lečenjem promene na koži i operativno uklanjanje mladeža su sledeće
 
 1. posedujemo apsolutno suverene tehnike hirurškog šivenja sa najmodernijim hirurškim suturama
 2. radi se takozvana mikrohirurška tehnika koja omogućava da ožiljak bude nevidljiv
 3. nijedan mladež koji se u našem centru skine ne ostavlja izrazito vidljiv ožiljak
 4. ušivanje rane nakon skidanja mladeža vrši se specijalnim intradermalnim šavovima tako da je ožiljak nevidljiv
 5. procedura je apsolutno bezbolna za pacijenta
 6. skidanje mladeža traje par minuta
Kod nas su sve kontrole kontrolna previjanje i skidanje konaca potpuno besplatni za sve naše pacijente.
Ukoliko niste zadovoljni rezultatima vraćamo vam novac
Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Pozovite broj telefona 069 / 2161-336, ili broj telefona 064 / 2555-252.  
Lekar, specijalista hirurgije će Vam potpuno BESPLATNO dati savet.  
Takodje, možete da nam pošaljete i sliku, ili da nas pozovete na viber, ili whatsapp.

 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top