Ubrizgavanje steroida u ožiljak na koži

Ubrizgavanje kortikoesteroida u ožiljakUkoliko na koži imate izraženi ožiljak koji pripada takozvanim hipertrofičnim ožiljcima, ili keloidnim ožiljcima, jedan od načina lečenja je ubrizgavanje steroida, odnosno kortikosteroida u ožiljak u cilju njegovog umanjenja.

Hipertrofični ožiljci na koži su oni ožiljci koji se nalaze na mestu reza na koži kod prethodnog operativnog lečenja, ili ušivanje rana nakon povreda kože.
 
Hipertrofični ožiljci kože najčešće se lako raspoznaju, zato što se nalaze iznad nivoa kože i mogu biti različito prebojeni u odnosu na okolnu kožu i najčešće su tvrdi na dodir.
 
Hipertrofični ožiljci se mogu ukloniti hirurškim putem jednostavnom ekscizijom i intradermalni ušivanjem rane čime se postiže stvaranje nevidljivog ožiljka. Jedan od načina lečenja je i ubrizgavanje kortikosteroida u hipertrofični ožiljak čime se postiže njegovo veoma jasno umanjenje.
 
Ubrizgavanje kortikosteroida u hipertrofični ožiljak vrši se pod uslovima lokalne anestezije ne boli i traje maksimalno do 5 minuta. Ovu terapiju najbolje bi bilo ponoviti nakon vremenskog intervala od 3 nedelje kako bi efekti bili najbolji.
 
Ubrizgavanje kortikosteroida u ove ožiljke je brzo, efikasno i veoma jednostavno rešavanje problema ožiljka na koži. Ukoliko i Vi imate hipertrofični ožiljak na koži, ili bilo kakav drugi očnjak na koži, budite slobodni i pozovite nas ili pošaljite slike putem vviber-a, ili watsapp-a a na brojeve telefona koje vidite na slikama i mi ćemo Vam potpuno besplatno dati savet šta je najbolje da uradite u cilju lečenja.
 
U našem centru sve intervencije uklanjanje ožiljaka i ubrizgavanja steroida u ožiljak vrši specijalista estetske hirurgije. Takođe, sve savete koje budete tražili telefonskim putem dobićete od strane specijaliste estetske hirurgije u bilo koje doba dana, ili noći.

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top