Da li operacija klempavih ušiju boli i koja se anestezija koristi?

Operacija klempavih ušiju zajedno sa operacijom gornjih, odnosno donjih očnih kapaka predstavlja jednu od najčešćih plastičnih hirurških operacija uopšte.
 
U pitanju je tehnika koja u svojoj elegantnosti pacijentima pruža gotovo trenutno psihološko olakšanje, a ovo je veoma bitno zato što su pacijenti koji imaju problem klempavih ušiju od malena najčešće opterećeni zadirkivanjem od strane vršnjaka i okoline sa često veoma teškim psihološkim posledicama.
 
Poštovanje svim posetiocima ovog sajta. Moje ime je  Dragan Stojićević ja sam specijalista hirurgije koji se naročito bavi rekonstruktivnom hirurgiju sa posebnim osvrtom na rekonstrukciju ušnih školjki. 

Prvo pismo želeli da napomenemo da operacija klempavih ušiju može da se radi kako kod dece tako i kod odraslih osoba.

Takođe kod odraslih osoba u preko 90% slučajeva operacija klempavosti vrši se pod uslovima lokalne anestezije, međutim napominjemo da ima pacijenata koji jednostavno žele tokom intervencije da spavaju,  tako da se kod njih operacija može vršiti pod uslovima uopšte anesteziie.
 
Kod dece koja su starije od 12 godina operacija se može izvoditi pod uslovima lokalne anestezije. 
 
Ova vrsta lokalne anestezije da se najmanjom iglom u regiju iza uha i nakon pravilnog davanja anestetika bol apsolutno ne postoji.
Pored lidokaina koji je preparat koji omogućava brzo obezboljavanje daje se i ksilokain koji omogućava da bezbolno stanje traje taj isti čitav dan nakon operacije.
 
Operacija je potpuno bezbolna i prvo se operiše jedna strana tako da pacijent leži na jednoj strani, a onda se pacijentu pokazuju rezultati u ogledalu i može se preći na drugu stranu nakon čega se daje anestezija i ponavlja potpuno isti postupak.
Tokom operacije klempavih ušiju pacijent može da razgovara sa lekarom i sve vreme je svestan.
 
Kao što smo napomenuli nakon operacije tog dana bol ne postoji, a sutradan vrlo retko može da dođe do pojave blagih bolova koji se rešavaju davanjem analgetika, ali u preko 70% slučajeva davanja analgetika najčešće nije potrebno.
 
Takodje, ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za operaciju ušiju i rekonstrukciju ušnih školjki, budite slobodni i kontaktirajte me na brojeve telefona koje možete da vidite. Ja ću Vam u najkraćem roku odgvoriti na upit i savetovati Vas šta je najbolje šta možete da uradite za svoj konrektni problem. Pozdrav.

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top