Operacija klempavih ušiju - oporavak nakon operacije

Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?Operacija klempavih ušiju predstavlja jednu od najčešćih plastično hirurških operacija uopšte.

Ono što je specifično za operaciju klempavosti odnosno operaciju klempavih ušiju jeste da Kod mlađe populacije efekti imaju duboko Psihološko značenje odnosno pacijenti su najčešće zadirkivanje od strane svojih vršnjaka i neretko imaju veoma duboke psihičke posledice koje se ovom operacijom rešavaju odmah.
 
Kod starije dece od 12 do 13 godina i odraslih osoba operacija klempavih ušiju može da se vrši pod uslovima lokalne anestezije.
 
U pitanju je lokalna lidokainska  anestezija nakon čije primene bolnost ne postoji i pacijent je sve vreme svestan tokom operacije i može da komunicira sa hirurgom.
 
Ovo je veoma važno zato što je praksa da se nakon operacije jednog uha pacijentu pokažu rezultati u ogledalu na taj način njihova nestrpljivost se umanjuje i pacijent je svestan rezultata koja može da očekuje i ne mora da čeka prvo previjsnje  nakon dva dana da vidi rezultate operacije.
 
Kao što smo napomenuli, bol tokom intervencije Apsolutno ne postoji i dodavanjem ksilokaina ovot traje i po nekoliko sati nakon intervencije.
 
Nakon operacije klempavih ušiju pacijentima su ušne školjke zamotane sa nekoliko gaza i oko glave najčešće se stavlja tanak elastični zavoj.
 
Iza ušnih školjki nalaze se veoma tanki resorptivni konci odnosno konci koji se sami otapaju tako da skidanje konaca najčešće nije ni potrebno.
 
Remodelacija ušne školjke - prilikom operacije koriste se neresorptivni konci odnosno konci koji se ne otapaju tako da mogućnost recidiva odnosno ponovnog javljanja kod ovoga ne postoji i svedeno je  na minimum.
 
Kada istekne delovanje lokalne anestezije nakon nekoliko sati može postojati blag bol koji je najbolje kupirati, odnosno lečiti ordiniranjem brufen, ili febriceta na svakih 8 sati, ali ovo najčešće nije ni neophodno jer je bol veoma bla  i gotovo neprimetan.Koji je najbolji metod lečenja klempavih ušiju, kako se radi operacija klempavih ušiju, koja je najbolja tehnika, koji je najbolji doktor i koliko operacija klempavih ušiju košta?
 
Pacijenti treba da budu umotani zavojem i pomenutim gazama u trajanju od bar 7 dana kako bi se omogućilo adekvatno zarastanje rana i adekvatno modeliranje ušne školjke.
Spavanje se savetuje isključivo na leđima a veoma retko mogu da se koriste i specijalno modifikovani jastuci.
 
Ukoliko konci na koži ne ispadnu nakon deset dana, oni mogu da se uklone i ova procedura apsolutno ne boli,  jer kao što smo napomenuli u pitanju su veoma tanki konci.
 
Nakon sedam do deset dana pacijent potpuno normalno može da funkcioniše, a ožiljak iza ušne školjke je neprimetan.
 
Eto, nadam se da sam vam makar malo objasnio neke stvari vezano za oporavak nakon operacije klempavih ušiju.
 
Ukoliko i Vi imate pitanje vezano za operaciju, za operativne tehnike, za davanje anestezije, za eventualne ciene i preporuke druge vrste, budite slobodni i kontaktirajte me u bilo koje doba na brojeve telefona koje možete da vidite na slici ispod.
Moje ime je Dragan Stojićević i ja sam specijalista hirurgije sa ogromnim iskustvom naročito u oblasti rekonstruktivne hirurgije sa naglaskom na rekonstrukciju ušne školjke.
 
Svaki savet koji vam budem dao, naravno je potpuno besplatan a možete da zakažete i pregled ukoliko imate neka konkretnija pitanja i ovi pregledi se takođe ne naplaćuju.
Pozdrav
Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top