Oporavak nakon operacije očnih kapaka

Nakon operacije očnih kapaka, rana nastala isecanjem i krojenjem kože ušiva se ili uz pomoć neresorptivnih konaca, odnosno konaca koji se ne skidaju, ili uz pomoć resorptivnih konaca, odnosno konaca koji se sami otapaju odnosno ne moraju da se skidaju.

Istog dana nakon operacije pacijent može da oseća bol, ali ona najčešće nije izražena odnosno nije jakog intenziteta.  Pacijentima tokom perioda postoperativnog oporavka najčešće savetujemo da bol kupiraju nekim od analgetika, najčešće tabletama brufena ili febriceta.
 
Bol može da traje do par dana i nikako duže, jer blefaroplastika nije invazivna operacija odnosno nema mnogo prepariranje ttkiva ispod kože.
 
Druga nelagodnost koju pacijenti mogu da osećaju jeste osećaj zatezanja u predelu gornjih kapaka i ovaj osećaj je potpuno uobičajen i očekivan zato što predstavlja osećaj koji je vezan za zarastanje rane i postoji najčešće dok se konci ne uklone, a to je najčešće negde oko 10 dana.
 
Kako je lice veoma prokrvljeno, odnosno veoma bogato u krvnim sudovima, svako operativno lečenje u regiji lica, a naročito u regiji oko očiju može da bude povezano sa stvaranjem podliva.
 
Pacijentima zato treba objasniti da su podlivi u regiji očnih kapaka potpuno očekivani nakon operacije blefaroplastike i potpuno se povlače dve do tri nedelje nakon operativnog lečenja.
 
Pacijenti mogu da se vrate svim svojim normalnim aktivnostima dva do tri dana nakon operativnog lečenja.
 
Savetuje se da se do skidanja konaca uvek nosi mali flaster ili hanzaplast u regiji samog reza.
 
Određeni procenat pacijenata nakon operativnog lečenja blefaroplastike uzima godišnji odmor kako bi na posao krenuli potpuno spremni bez ikakvih flastera, gaza ili sličnih stvari.
 
Operacija blefaroplastike je brza i veoma efikasna u smislu eliminisanja veoma nelagodnog osećaja viška kože na očnim kapcima.
 
Nakon operativnog lečenja po tipu blefaroplastike, pacijenti najčešće navode da izgledaju podmlađeno i po nekoliko godina, a i njihova okolina im kaže da izgledaju odmorni i mlađe.
 
Ukoliko imate bilo koje pitanje možete kontaktirati lično mene na kontakte koje vidite na svom ekranu, možete poslati sms poruku i poruku putem aplikacije Viber, WhatsApp, ili telegram ili poslati e-mail i dobićete potpuno besplatan savet za koju intervenciju ste Vi idealan kandidat

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top