Najbolja tehnika za operatiju kapaka

Najbolja tehnika za operatiju kapakaU nekom od prethodnih tekstova već smo rekli da je operacija očnih kapaka, odnosno blefaroplastika jedna od najčešće izvođenih operacija u plastičnoj hirurgiji uopšte.

Međutim, različiti lekari koriste različite tehnike i ukoliko planirate da načinite blefaroplastiku, možda ste u prilično velikoj nedoumici koja bi tehnika bila najbolja za Vaš slučaj.
 
Zato je pre operacije neophodno da o svemu i svim koracima pre tokom i posle operacije razgovarate sa svojim hirurgom.
 
Od svog lekara zahtevajte da vam do detalja objasni pripremu za operaciju sam tok intervencije i koja tehnika će se koristiti, a  kasnije i postoperativni oporavak.
 
Blefaroplastika može se može se izvesti na više načina kod recimo ptoza koje nisu u velikoj meri izražene dolazi u obzir i samo isecanje prekomerne kože.
 
Međutim, ukoliko je u gornjem očnom kapku izraženo i masno jastuče dolazi u obzir i isecanje ovog masnog jastučeta za postizanje najboljih rezultata.
 
Veoma je bitno da se pre operativnog lečenja mesto budućeg reza u potpunosti obeleži.
 
Najbitnije je da se količina kože koja će se iseći bude adekvatna, odnosno da se ne iseče previše kože odnosno kao i da se ne iseče previše mala količina koža za postizanje optimalnih rezultata.
 
Ovim operativnim tehnikama i njihovoj potencijalnoj primeni morate da razgovarate sa lekarom koji planira da blefaroplastiku izvede.
 
Postoperativni oporavak traje veoma brzo i najčešće je u period od 10 do 14 dana potpuno.
 

Najoptimalniji rezultati nakon blefaroplastika postižu se nekih mesec dana nakon operacije kada rana u potpunosti zaceli a može da bude nevidljiv.

 

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top