Moć joge

Učenik majstora joge Sri Činmoje, Ašrlta Furman, rekorder je u broju svetskih rekor­da koje drži po Ginisovoj knjizi rekorda. Početkom 1997. godine 39-godišnji Kelijoš jedan učenik Sri Činmoje, završio je ultra- maraton na 3.100 milja za 47 dana, 15 sati, 19 minuta i 56 sekundi. Takve stvari ne možete ostvariti bez saradnje uma. A um je već vekovima igralište majstora joge. 

U Fondaciji Meninger u kanzaskom gradu Topeka, pokojni svami Rama je 1970. godine dokazao da može mentalno kontro- lisati rad srca. Nakon toga je pokazao i da može preuzeti kontrolu nad svojim možda­nim talasima. Naterao je mozak da proizve­de teta talase koji se obično javljaju samo tokom dubokog sna bez snivanja, a ipak se sećao svega što se dešavalo u laboratoriji detaljnije i jasnije od samih lekara i tehničara koji su obavljali eksperiment. Slične mogućnosti demonstrirali su i drugi majstori joge, na zaprepašćenje lekara i psi­hologa koji su ih proučavali. 

Joga jeste trening uma, ali ne samo to. Obuhvata i fizičko telo, koje smatra velikim blagom. Telo omogućava vredna iskustva i lekcije. Ono predstavlja osnovu na kojoj gradite čitav život. Joga traži da se brinete o njemu pomoću pravilne ishrane i fizičkih vežbi, kao i putem odgovarajućeg odmora i spavanja. Istovremeno, joga vas uči da niste samo telo, već i um, i ne samo um nego i ,,nešto“ veće od tela i uma - ono što zovemo duh.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

Go to top