Biti posvećen jogi ili jogini

 

Jogu tradicionalno možete upražnjavati 24 časa dnevno (videti poglavlje 18). Ali čak i najpredaniji jogi i jogini ne vežbaju više od nekoliko časova na dan. (Naravno, neki od njih se ne posvećuju fizičkim vežbama, već isključivo medita­ciji.) Neki ljudi uspevaju svakodnevno da vežbaju jogu. Međutim, za mnoge je to potpuno neizvodljivo. Korističe vam i dva časa nedeljno. Čak i grupni čas jed­nom nedeljno uneće malo ravnoteže u iscrpljujući životni ritam. Postoji i mnogo prilika tokom dana za nekoliko telesnih stavova ili vežbi disanja - recimo, tokom vožnje automobilom, na pauzi za kafu ili prilikom kupovine.

 

Koliko vremena ćete posvetiti vežbama telesnih stavova u potpunosti zavisi od vaših ciljeva i načina života. Ako ste prezauzeti poslom, kućnim i društvenim aktivnostima, logično je da ćete imati manje vremena za jogu. Predlažemo da za početak odvojite najmanje 15 minuta dvaput nedeljno i pokušate da ih produ­žite na 30 minuta u naredna 3 meseca. Ukoliko ste u mogućnosti da posvetite više vremena jogi, probajte da vežbate svakodnevno. Ali postavite realne ciljeve da se ne biste razočarali ili odustali od joge pre nego što osetite koristi. Takođe, ne zaboravljajte da čak iako nemate dovoljno vremena tokom nedelje, ono što naučite na času možete primenjivati bilo kad i bilo gde!

Samo vi određujete koliko vremena ćete odvojiti za upražnjavanje joge - zato ne treba da osećate krivicu zbog te odluke. Kajanje je štetno i nema mu mesta na časovima joge.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

Go to top