MAGNEZIJUM HLORID MgCl2_6H2O       HEKSAHIDRAT

Standardi kvalitete koje zadovoljava: USP, PhEur, BP, DAB, CL, FCC 

ČUDESNI MINERAL

-PODMLAĐIVANJA

-ZDRAVLJA

-SMIRENOSTI

-DUGOVEČNOSTI

-POTENCIJE 

MAGNEZIJUM HLORID, MINERALNI SUPLEMENT DOBIJEN ISPARAVANJEM IZ MORSKE VODE, DRAGOCEN JE ZBOG SVOJE SPOSOBNOSTI DA POTIČE ZDRAVLJE I VITALNOST, LEČI BROJNE BOLESTI, USPORAVA PROCES STARENJA I SUZBIJA INFEKCIJE. MUŠKARCI SA VIŠE MAGNEZIJUMA U KRVI IMATI ĆE VIŠE TESTOSTERONA U TIJELU, A TIME I JAČU POTENCIJU. 

"Magnezijum je upravo čudotvoran mineral po svom isceljujućem učinku na širok raspon bolesti, kao i po svojoj sposobnosti da podmladi ostarelo telo. Neophodan je za mnoge enzimske reakcije (PREKO 300 NJIH), za zdravlje mozga i nervnog sistema, a takođe i za zdrave zube i kosti. U obliku hlorida impresivan je borac protiv infekcija."

Ova izjava umirovljenog biohemičara i nutricionista Waltera Lasta nije preterana. Dvostruko je istinita zato što je mogućnost unosa Magnezijuma putem hrane uvelike opala, jer je Magnezijum preduboko u zemlji da bi ga biljke mogle povući, uz to, od strane zvanične medicine preterano je naglašen prevelik unos Kalcijuma, što samo nanosi štetu organizmu i ne daje zadovoljavajuće rezultate bez dovoljnog unosa Magnezijuma. 

Šta telo radi sa viškom Kalcijuma u krvi? Prebacuje ga u tkiva  gde god postoji neka upala. To vodi do kalcifikacije zglobova - artritisa, do kalcifikacije jajnika, prostate (Adenoma) i drugih žlezda, što, opet, rezultira smanjenom proizvodnjom hormona. Kalcificirani bubrezi s vremenom dovode do potrebe za dijalizom, a kalcifikacija u tkivu dojki, posebno u mlečnim kanalima, često se rešava nepotrebnim mastektomijama i drugim invazivnim tretmanima. 

MAGNEZIJUM ZA ZDRAVE KOSTI I ZUBE 

Stanovništvo Azije i Afrike s vrlo niskim unosom od oko 300 miligrama (mg) Kalcijuma dnevno ima vrlo nisku učestalost osteoporoze. U Africi, Bantu žene s unosom od samo 200 do 350 mg Kalcijuma dnevno imaju najnižu učestalost osteoporoze u svetu.

U zapadnim zemljama s visokim unosom mlečnih proizvoda, prosečan unos Kalcijuma je oko 1000 mg. Što je unos Kalcijuma veći, posebno u obliku proizvoda od kravljeg mleka (osim maslaca), veća je učestalost osteoporoze. 

Uz nizak unos Magnezijuma, Kalcijum se crpi iz kostiju kako bi se povećale razine kalcijuma u tkivima, dok visok unos Magnezijuma uzrokuje da Kalcijum izlazi iz tkiva i odlazi u kosti. Kad se radi o snazi kostiju i zuba, Kalcijum zamislite kao kredu, a Magnezijum kao superlepak. Magnezijumov superlepak veže i pretvara kredu u snažne kosti i zube.

Magnezijum može da se unosi i kao oksid (Magnezijum iz apoteke) ali, kako organizam može da apsorbuje samo Magnezijum u obliku hlorida, Magnezijum oksid mora u Hlorovodičnoj kiselini u želucu da pređe u hlorid i tek tada može biti apsorbovan. Ako se unese u obliku Magnezijum hlorida, odmah se apsorbuje, a jedino kao Magnezijum hlorid može da se apsorbuje i preko kože (transdermalno) – što mnogi smatraju boljim unosom nego oralno jer, izbegavaju se želudac i bubrezi a nema ni ograničenja u nanosu (i unosu). Kod oralnog unosa postoji ograničenje od maksimalnih 400 mg dnevno, dok kod transdermalnog unosa ne postoji ograničenje (osim finansijskog), možete se prskati i kupati u Magnezijum hloridu bez ikakvog ograničenja. 

Kod oralnog unosa važno je da se uzima u više doza tokom dana. Obavezno poslednju dozu uzeti pre spavanja. Kad su prisutni faktori poput stresa, visoke životne dobi, kardiovaskularnih problema i znakova kalcifikacije, mnogi zdravstveni radnici savetuju doze i do 1000 mg dnevno. Apsorpcija Magnezijuma u crevu opada sa starenjem i prisutnošću gastrointestinalnih poremećaja a posebno kod upotrebe antibiotika i drugih farmaceutskih lekova.

"MAGNEZIJUMOVO ULJE" U TRANSDERMALNOJ TERAPIJI

Svi ti problemi čine privlačnijom transdermalnu (preko kože) upotrebu Magnezijum hlorida, kako bi se zaobišao probavni sistem i potreba za hlorovodičnom kiselinom i pravilnim radom probavnog trakta i bubrega.

Za transdermalnu upotrebu, meša se Magnezijum hlorid sa vodom u omeru 1 : 1. Ovako pripremljen  Magnezijum hlorid naziva se “Magnezijumovo ulje”. Ono nije ulje u pravom smislu reči, klizavo je ali, nije masno i samo pod rukom podseća na ulje.

Sircus piše: "Otopina Magnezijum hlorida, ne samo što je bezopasna za tkivo nego je takođe izvrsno delovala na leukocitozu; zato je SAVRŠENA ZA SPOLJAŠNJE TRETIRANJE RANA” 

Proces podmlađivanja možemo uvelike da ubrzamo ako povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće korišćenjem Magnezijumovog ulja uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavnim čestim trljanjem, ili polaganjem vrućih obloga. Kod mnogih stanja kao što je artritis i drugih oblika ukočenosti i bolova, dobro je staviti natopljene obloge na zahvaćeno područje, odnosno, naneti deblji sloj i pokriti (uviti) preko noći. 

ANTIMIKROBNO DELOVANJE MAGNEZIJUMA

Magnezijum hlorid je izvrstan za borbu protiv infekcija, što se ne može reći ni za jednu drugu kombinaciju Magnezijuma. Snažan je stimulator imunog sistema. Fagocitoza se povećavala do 333 posto. To znači da nakon unosa magnezijumovog hlorida isti broj belih krvnih ćelija uništavao do tri puta više mikroba. S vremenom je profesor Delbet otkrio da je Magnezijum hlorid blagotvoran kod širokog raspona bolesti:

Bolesti probavnog trakta, kao što su colitis, Chron i problemi sa žučnom kesicom, Parkinsonovu bolest, drhtavicu i grčeve u mišićima, akne, ekceme, psorijazu, bradavice i svrbljivu kožu, impotenciju, hipertrofiju prostate, probleme s mozgom i cirkulacijom, migrenu, astmu, peludnu groznicu, urtikariju i anafilaktičke reakcije. Kosa i nokti postali su jači i zdraviji, a pacijenti su imali više energije.

Također je otkrio da Magnezijum hlorid ima vrlo dobar preventivni učinak protiv raka i leči predkancerozna stanja kao što su leukoplakija, hiperkeratoza i hronični mastitis.

Još jedan francuski lekar, dr. A. Neveu, izlečio je u dva dana nekoliko pacijenata oboljelih od difterije upravo Magnezijum hloridom. Objavio je i 15 slučajeva poliomielitisa koji su bili izlečeni za nekoliko dana, ako je tretman započet odmah ili, za nekoliko meseci ako je paraliza već bila uznapredovala.

Dr. Neveu je utvrdio da je magnezijum hlorid delotvoran protiv astme, bronhitisa, upale pluća, emfizema, upale grla, tonzilitisa, promuklosti, prehlade, gripe, hripavca, ospica, rubeole, zaušnjaka, šarlaha, trovanja, gastroenteritisa, gnojnih čireva, apscesa, zanoktica, inficiranih rana i osteomijelitisa.

 Dr. med. Raul Vergini i drugi potvrdili su te ranije rezultate i dodali druge bolesti i stanja, popisu uspešnih primena Magnezijum hlorida: akutni napad astme, šok, tetanus, herpes zoster, akutni i hronični konjunktivitis, optički neuritis, reumatske bolesti, mnoge alergijske bolesti i sindrom hroničnog umora. Takođe su utvrdili da ima blagotvorno delovanje u terapiji protiv raka. U svim tim slučajevima, Magnezijum hlorid dao je daleko bolje rezultate od drugih oblika Magnezijuma. 

MAGNEZIJUM HLORID U TERAPIJI KANCERA 

46% pacijenata tretiranih u ICU centru za kancer imaju prisutan nedostatak Magnezijuma. Zaključili su da je kod pacijenata, kritično bolesnih od kancera, taj nedostatak vrlo visok.

Nedostatak Magnezijuma vodi direktno do kancera.

Smatra se da nedostatak Magnezijuma uzrokuje kancerogenezu i u slučaju solidnih tumora, a da uzimanje velikih doza Magnezijuma upravo to sprečava. Dijeta bogata Magnezijumom uveliko snižava pojavu kancera debelog creva.

U Egiptu, stopa kancera je na nivou od 10% u odnosu na Evropu ili Ameriku, a na selu gotovo da nit ne postoji. Glavna razlika je u ekstremno velikim dozama Magnezijuma: 2,5 do 3 grama, koje to stanovništvo uzima kroz hranu jer imaju dovoljno Magnezijuma u zemlji, što je deset puta više od onoga što se uzima u Zapadnim zemljama. Što drugim rečima znači da RAK U OPŠTE NE POSTOJI U ĆELIJSKOM OKRUŽENJU PUNOM MAGNEZIJUMA

Iako Magnezijum unapređuje proizvodnju obrambenih supstanci u organizmu, kao što su antitela i značajno podiže operabilnu aktivnost belih granulocitnih krvnih ćelija (što je pokazao Delbert sa Magnezijum hloridom) i doprinosi mnogim funkcijama koje osiguravaju stabilnost ćelijskog metabolizma, ipak se to ne koristi u primarnoj terapiji raka. Ne koristi u opšte već se radije koriste zračna i hemo terapija koje još više snižavaju nivo Magnezijuma. Ne nastojati organizam pacijenta zasititi Magnezijumom na ćelijskom nivou, može se smatrati izuzetnim nemarom, posebno kod pacijenata oboljelih od raka, kada im je život u pitanju. Onkologa koji ignoriše nivo Magnezijuma kod svog pacijenta može se uporediti sa lekarom u hitnoj koji ne preduzima reanimaciju kad pacijent prestane da diše. Oni koji su prošli hemoterapiju imaju četiri puta više razloga da obrate pažnju na ovu priču o neophodnom zasićenju ćelija Magnezijumom. MAGNEZIJUM HLORID JE PRVI I NAJVAŽNIJI  DEO STRATEGIJE TRETIRANJA KANCERA 

ZAŠTITA ĆELIJA OD TEŠKIH METALA 

Izuzetan je zaštitnik od teških metala i slobodnih radikala. Omogućava sintezu Glutationa, najpoznatijeg neutralizatora Žive. 

MAGNEZIJUM HLORID I LEUKEMIJA 

Pojava nedostatka Magnezijuma primećena je kod 78% dece obolele od leukemije. 

MAGNEZIJUM I INSULIN

Bez insulina Magnezijum se ne može transportovati iz krvi u ćelije gde mu je mesto i gde je najpotrebniji. Bez dovoljno Magnezijuma, pacijenti postaju "insulin otporni" a, to je prvi korak na putu ka dijabetesu ili srčanim problemima.

Bez dovoljno Magnezijuma pankreas neće izlučivati dovoljno Insulina ili izlučeni Insulin neće biti dovoljno jak da kontroliše šećer u krvi.

Magnezijum u ćelijama pomaže da se mišići opuste ali, ako ne možemo apsorbovati Magnezijum zbog otpornosti ćelija, gubimo ga, što uzrokuje stezanje krvnih sudova i povećanje krvnog pritiska. Ovo ukazuje na neposrednu povezanost između dijabetesa i srčanih problema sa nedostatkom Magnezijuma i umanjenim delovanjem Insulina. 

MAGNEZIJUM ZA NERVE

Magnezijum ima smirujući uticaj na nervni sistem, pa se često koristi za poticanje dobrog sna. Koristan je kod epileptičkih napada, konvulzija kod trudnica ili "drhtavice" kod alkoholičara. Nisu svi oblici Magnezijuma jednako delotvorni. U studiji na preko 200 pacijenata, dr. W. Davis koristio je Magnezijum hlorid kao potencijalno sredstvo za borbu protiv nesanice. San se javljao brzo i nije bio isprekidan, a umor nakon buđenja nestao je kod 99% pacijenata. Pored toga, smanjile su se teskoba i napetost tokom dana.

Mnogi simptomi Parkinsonove bolesti mogu se prevladati visokim dozama Magnezijuma; drhtavica se može prevenirati a ukočenost ublažiti. Magnezijum je značajan kod lečenja glavobolja i migrena. Mnogo je izvještaja o slučajevima epilepsije gde se ona znatno poboljšala ili potpuno povukla kod uzimanja dodatnog Magnezijuma. Magnezijum najbolje deluje u kombinaciji s vitaminom B6 i cinkom. Čak se i početno pražnjenje nervnih ćelija, koje pokreće epileptički napadaj, Magnezijumom može da suzbije. 

MAGNEZIJUM ZA PODMLAĐIVANJE

Magnezijum može da leči degenerativne kalcifikacije naše telesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, pomoći nam da se podmladimo. Walter Last Magnezijum zove "Mineral za pomlađivanje".

Oni s visokim krvnim pritiskom mogu imati koristi od unosa do dvostruko veće količine Magnezijuma u odnosu na Kalcijum.

Jajnici su među prvim organima koji počinju kalcificirati, što vodi do predmenstrualne napetosti. Kod visokih doza Magnezijuma, PMS prestaje i ŽENE SE OSEĆAJU I IZGLEDAJU MNOGO MLAĐE. Većina njih je rekla da su izgubile na težini, imale su više energije, osećale se manje depresivno i opet su uživale u seksu mnogo više nego ranije. Kod muškaraca, Magnezijum je jednako blagotvoran za probleme povezane s povećanom prostatom.

DRUGE KORISTI PO ZDRAVLJE

Magnezij je neophodan za normalan rad kardiovaskularnog i nervnog sistema, kao i u preko 300 enzimskih reakcija i proizvodnji energije. 

I koja riječ upozorenja... Uzimanje dodatnog Magnezijuma trebalo bi izbegavati imate li ozbiljne probleme s bubrezima (npr. ako ste na dijalizi s ozbiljnom bubrežnom insuficijencijom), kao i kod Mijastenije gravis. Proverite svoje stanje kod lekara. Budite oprezni kod ozbiljne slabosti nadbubrežnih žlezda ili niskog pritiska. Previše uzimanja Magnezijuma ne izaziva ovisnost, to nije hemijski proizvod, već je prirodna materija i može da se uzima bez opasnosti, istodobno sa drugim lekovima. 

KADA JE NEOPHODNO DA SE UZIMA MAGNEZIJUM HLORID:

- Kičma: ishijas ili krsta s dekalcifikacijom.

- Artroza: Mokraćna kiselina se taloži u zglobovima, posebno u prstima koji otiču.

- Prostata. Nakon nedelju dana, moguće je izlečenje bez operacije.

- Problemi starosti: nesavitljivost tela, ukočenost, tremor, krute arterije s naslagom

  holesterola na unutarnjoj stjenki, nedostatak aktivnosti mozga.

- Rak: Posledica je oštečenih ćelija zbog prisutnosti štetnih materija. Oštećene ćelije nisu štetne, sve dok se njihov broj znatno ne poveća. U slučaju da se bolest već raširila, Magnezijum hlorid je mogao da spreči širenje, ali može mnogo pomoći i kod izlečenja.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

Go to top