Treća nedelja trudnoće

Mogućnost začeća povećaćete vođenjem ljubavi (...najmanje) svaki drugi dan počevši od kraja prethodne i tokom ove nedelje ciklusa. Povećanje telesne temperature za najmanje 0.6 °C tokom ove nedelje upućuje na ovulaciju. Oplodjenje se dogodilo. Jajna ćelija je ove nedelja oplodjena jednim od 500 000 000 spermatozoida. Pol Vašeg deteta, boja njegovih očiju, boja kose, već su odredjeni. Za karakterne osobine, dobrim delom bićete i Vi odgovorni! Dakle, već sada postoji informacija da li ćete da rodite dečaka, ili devojčicu, ali je veoma rano da bi se to odredilo. Šestog dana nakon oplodnje, oplodjena jajna ćelija, koja je već počela da se umnožava će se pričvrstiti za zid materice i tada se ta struktura naziva morula.

 

Razvijanje i umnožavanje ćelija ide ubrzano i već se sastoji od stotinjak ćelija, a struktura se zove blastocista. Sada ste zaista trudni. Čestitamo!

 

  

  

   

 

 

Super rani test za utvrdjivanje trudnoće

Najlepsi period pred najvazniji dogadjaj u zivotu je period trudnoce. Stomacic raste, organizam se menja, mucnine, povracanje, tezina…. Sve se menja. Najvaznije I najosnovnije  je utvrdjivanje trudnoce.

Kako? Vrlo jednostavno. Nakon zaceca organizam zene pocinje da luci hormone karakteristicne za trudnocu. Hcg raste svakim danom I cirkulise kroz celo telo. Obavestava organizam na novonastalu sitaciju I sprema ga za promene. Hcg se izlucuje putem urina. Dovoljno je samo malo urina za proveru. 

Čitaj dalje...

Test na menopauzu

Tesko je otkriti pravi uzrok poremecaja pritiska, cirkulacije, hormona a mozda I nekih drugih, tezih oboljenja. Tek nakon svih ispitivanja dodjemo do zakljucka da je mozda uzrok menopauza.

“Ali nemoguce? Pa jos je rano? Ma, sigurno nije to, ciklusi su mi jos uvek uredni? Mlada sam…”

Čitaj dalje...

Bolnica menssana                  

 

 

 

Tabela plodnih dana, samo na sajtu simptomi.rs

Android aplikacija - trudnoca kroz nedelje

Trudnoća kroz nedelje

Android aplikacija

Od sada možete da pratite svoju trudnoći bilo kada, bilo gde.

Preuzmite aplikacija za svoj android uredjaj

SA OVE ADRESE, ili jednostavno možete da skenirate sledeći kod

 

Trudnoca

Go to top