Vesti iz sveta medicine,medicinske vesti

Test na menopauzu

Tesko je otkriti pravi uzrok poremecaja pritiska, cirkulacije, hormona a mozda I nekih drugih, tezih oboljenja. Tek nakon svih ispitivanja dodjemo do zakljucka da je mozda uzrok menopauza.

“Ali nemoguce? Pa jos je rano? Ma, sigurno nije to, ciklusi su mi jos uvek uredni? Mlada sam…”

 Ukoliko imate promene raspolozenja, valunge, glavobolje, lupanje srca I nesanicu a mislite da je svemu tome stres uzrok, uradite veoma jednostavan  urin test I saznajte da li ste u menopauzi. Nakon rezultata, lecenju simptoma pristupite na pravi nacin I sa prave strane.

Detaljnije o samom izvodjenju testa pogledajte na:

Opširnije: Test na menopauzu

Test za odredjivanje vaginalnog pH 

Sluzokoza vagine je blago kisela sredina, pogodna za razvoj dobrih bakterija koje cuvaju zdravlje redproduktivnog sistema.

Narusavanjem kiselosti dolazi do stvaranja bakterija koje dovode do daljih problema,  izazivaju bakterijske I gljivicne  infekcije I upale. Nakon upotrebe antibiotika, nakon bolesti, usled pada imuniteta, stresa, ishrane, kod menopauze javlja se to narusavanje vaginalnog ph I stvara se pogodna sredina za razvoj raznih mikrorganizama.

Bakterijska vaginoza je jedna od infekcija koja se cesce javlja, te tako ginekolozi na prvi pomen simptoma kao sto je sekret i neprijatan karakteristican miris ribe upucuju pacijentkinje da urade ovaj test i provere vaginalni ph.

Test za utvrdjivanje vaginalnog ph se veoma lako izvodi, u kucnim uslovima, na jednostavan I brz nacin uz ovaj test mozemo proveriti da li je doslo da poremecaja ravnoteze vaginalne flore I da li je upravo taj poremecaj uzrok pojave odredjenih simptoma.

Opširnije: Test za odredjivanje vaginalnog pH

Test za ranu trudnoću sa utvrdjivanjem nedelje trudnoće 

Uz informaciju o mogucoj trudnoci, ujedino mozete da saznate I koliko je trudnoca napredovala,  kako biste se na vreme pripremili za prvi odlazak ginekologu I na prve misli o bebi, porodici I buducnosti.

Reaguje na trudnocu pocevsi od 10.og dana od zaceca I na osnovu debljine test linije, utvrdjuje koji je nivo hcg-a u urinu, samim tim dajuci nam informaciju o kojoj nedelji trudnoce se radi.

”Da li lepo napreduje beba, da li da zakazem kod ginekologa sto pre, da pocnem sa pazljivijim nacinom zivota, ishranom, nekim dodatnim vitaminima?” Na sva pitanja sami cete dobiti odgovore nakon sto uradite ovaj test I saznate u kojoj ste nedelji trudnoce. 

Opširnije: Test za ranu trudnocu sa utvrdjivanjem nedelje trudnoce

Test ovulacije

Planirate proširenje porodice? Viola® Ovulacija test može pomoći tako što će vam pokazati koji dani su najbolji da zatrudnite.

Viola Ovulacija test detektuje povećanje LH. Pakovanje sadrži disk koji označava vreme između dva ciklusa (broj dana) Period kada treba da se izvodi test (plodni dani) se nalazi u malim prozorčićima. Ovo je potrebno znati jer od trenutka kada se dostignu plodni dani treba se testirati svakog sledećeg dana u isto vreme. U pakovanju se nalazi 5 testova, za koje nije potrebno sakupljanje urina, već se direktno urinira na test štapić

Opširnije: Test ovulacije

Test na hlamidiju u kućnim uslovima 

Ukoliko ste seksualno aktivna zenska osoba, briga o reproduktivnom zdravlju je osnovna. Simptome kao sto su peckanje, crvenilo, svrab ali I otok I pojava sekreta nikako ne treba zanemarivati vec ih odmah ispitati.

Ne treba ni cekati na pojavu ovih simptoma, vec ici na redovne ginekoloske preglede minimum jednom godisnje. Hlamidija je bakterija koja se najcesce javlja kod seksualno aktivnih osoba, bez ikakvih simptoma.

Ali je jako opasna ako se ne leci I ne prepozna na vreme. Nelecena, moze dovesti do steriliteta, prevremenog porodjaja, pobacaja a kod novorodjencadi zarazenih tokom porodjaja izaziva slepilo. Zbog ovako ozbiljnih posledica, preporucuje se od strane ginekologa da se test na hlamidiju uradi jednom u sest meseci, bez obzira da li su simptomi prisutni ili ne. Posebnu paznju I znacaj ovog testiranja ukazujemo trudnicama I zenama koje planiraju trudnocu. Test se izvodi samostalno u toplini svoga doma, uz jednostavno citanje rezultata kroz par minuta.

Opširnije: Test na hlamidiju u kućnim uslovima

 

  

  

   

 

 

Bolnica menssana                  

 

 

 

Go to top