Postepeno uvodjenje jaja u ishranu smanjuje učestalost alergijskih reakcija

Najnovija istraživanja pokazuju da konzumiranje malih doza jaja u prahu može u velikoj meri da umanji nastanak, razvoj i jačinu alergije na jaja. 

U kontrolisanoj studiji, istraživači su postepeno povećavali dozu jaja u prahu kod 40 dece i pokazano je da su se simptomi alergije na jaja potpuno izgubli posle dve godine ovakve prakse. 

Rezultati ovog istraživanja su objavljeni u prestižnom časopisu New England Journal of Medicine.


Studija je sprovedena u Nacionalnom institutu za alergije i infektivne bolesti, u Americi i direktor ovog istraživanja je rekao za štampu:

"Iako rezultati ovog ispitivanja ohrabruju da se i dalje radi na temu ispitivanja oralne imunizacije, veoma je važno da se shvati da je ovo ispitivanje sprocedeno u strogo kontrolisanim uslovima i da se ništa slično ne pokušava kod kuće."

Takodje, naglašeno je da su ovi tipovi imunizacije u ranim fazama razvoja , ali da je potreban izuzetan oprez zbog mogućnosti razvoja veoma ozbiljnih alergijskih reakcija.

Jaja su najčešći uzrok alergija na hranu. Najveći broj ljudi je alergičan na proteine koji se nalaze u belancu jaja.

Najčešće se javljaju ekcemi, crvenilo i svrab kože, astma, alergijski rinitis, ali može da dodje i do pojave anafilaktičkog šoka, pa i smrtnog ishoda u najtežim slučajevima.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

                                    

 

 

 

Go to top