Omlet sa ribom
Potrebno vam je:
3 jaja
60 g lososa
3 kašike pavlake
seckana pera mladog luka
parče putera
kašika rendanog tvrdog sira
Umutiti jaja i dodati 1/3 lososa seckanog na rezance. To ispržiti do pola na rastopljenom puteru, pa skloniti sa vatre i preliti sa smesom koju čine ostatak seckanog lososa i pavlaka, pa sve posuti sirom. Vratiti na vatru i pržiti dok sir ne počne da se topi. Odmah služiti sa vrućim tostom i puterom.
Više o lososu
Konzumiranjem lososa smanjujete rizik od nastanka obolenja poput osteoartritisa i raznih upalnih stanja zglobova. Losos sadrži male proteine, koji se zovu bioaktivni peptidi, posebno jedan, kalcitonin, za koji je dokazano da podiže i reguliše nivo kolagenske sinteze u ljudskom organizmu. Ovaj protein zaslužan je za jačanje kostiju.
Dr med. Dragan Stojićević