Poštovani, vrlo sam zadovoljna uslugama koje vaša ordinacija pruža i verujem u vaše savete, tako da sam rešila da se konsultujem sa vama po pitanju ovog proizvoda i njegove bezbednosti po zdravlje. Trenutno sam u inostranstvu i u prilici sam da nabavim menstrualnu čašicu koja mi zvuči jako primamljivo i sa ekonomske i ekološke strane, ali sam zabrinuta da li je bezbedna za korišćenje. Postavila sam pitanje ovde kako bi i drugim ženama u Srbiji pokušali da razrešite ovu misteriju jer je to kod nas još uvek prilično nezastupljeno, a vidim da je u ostalim zemljama itekako korišćena stvar već godinama. Volela bih da čujem vaš odgovor pre nego što se vratim dok sam još u mogućnosti da je kupim u inostranstvu. Unapred zahvalna na odgovoru!

Hvala Vam na poslatom e-mailu i ukazanom poverenju.

"Menstrualne čašice ili kapice" predstavljaju higijensko pomoćno sredstvo koje se upotrebljava tokom menstrualnog krvarenja da bi zadržalo menstrualnu krv i omogućilo ženi da smanji neprijatnosti koje se dešavaju tokom mesečnih ciklusa.
Svako sredstvo koje se koristi ima svoje pogodnosti i manjkasvoti. 
Prvo o čemu mora da se vodi računa je vrsta materijala koja se upotrebljava tokom proizvodnje kapice, postoje alergijske reakcije na pojedine vrste materijala koje se upotrebljavaju. 
Potom vreme zadržavanja kapice u telu žene, odnosno učestalost  promene, odnosno zamene. 
Da li se sledi uputstvo proizvođaća, da li takav ritam pogoduje ženi ili ne.
Na kraju, u tok razmišljanja, treba uneti i pojam zadržavanje krvi u delu ljudskog tela, odnosno uvrstiti poimanje krvi kao podloge za razmnožavanje bakterija. 
Svaka nagomilana krv predstavlja idealno mesto za rast i razvoj bakterija koje svojim toksinima mogu negativno da utiču na ljudsko zdravlje. 
Ne treba smetnutu s uma da je priroda odredila da menstrualna krv nesmetano otiče i da svako zadržavanje krvi može prestavljati potencijalni medicinski problem. 
Kako sve nabrojano je sa aspekta medicine, nasuprot tome je sociološka komponetna koja uključuje ritam i brzinu današnjeg života.
 
Stoga, obzirom da je ovo pomoćno sredstvo, opredeljenje žene će biti uvek odlučujuće da li joj metoda predstavlja komfor, ili diskomfor.
 
Srdačno

dr Vladimir Vajs
specijalista ginekologije

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

                                    

 

 

 

Go to top