Šta je to punch tehnika uklanjanja mladeža sa stvaranjem minimalnog, odnosno sa stvaranjem nevidljivog ožiljka?

U pitanju je tehnika koja se koristi za hirurško uklanjanje mladeža koji nisu veći od 10 milimetara u najvećem dijametru.
 
Ova tehnika uklanjanje mladeža operativnim putem izvodi se pod uslovima lokalne anestezije prateći sve principe antisepse i asepse.
 
Nakon standardne pripreme operativnog polja i davanja lokalne anestezije najmanjom iglom pristupa se operativnom skidanju mladeža.
 
Davanje anestezije ne boli, traje veoma kratko i sve što možete da osetite je mali ubod.
 
Nakon toga može da se pristupi operaciji jer je regija koju treba ukloniti potpuno obezboljena.
 
Punch tehnika uklanjanja mladeža sprovodi se posebnim instrumentom, koji okolnu zdravu kožu zaseca minimalno u jednom potezu.
 
Nakon uklanjanja mladeža, preparat se obavezno šalje na histopatološki pregled što je velika prednost u odnosu na lasersko uklanjanje mladeža kod koga preparat ne može da se pošalje na histopatološki pregled, jer laser vrši spaljivanje  tkiva.
 
Krvarenje nakon ovakvog uklanjanje mladeža obično ne postoji i zatvaranje rane vrši se plasiranjem najtanjeg šava u cilju stvaranja nevidljivog ožiljka.
 
Kod malih mladeža dovoljno je staviti samo jedan šav.
 
Nakon intervencije vrši se plasiranje jednog sterilstripa i operacija završena.
 
Skidanje hirurških šavova odnosno sutura vrši se nakon sedam do deset dana u zavisnosti od regije koje je ušivena, jer se u predelu leđa praktikuje i da šavovi stoje po dve nedelje kako ne bi došlo do širenja i razvlačenja ožiljka.
 
Ukoliko i Vi imate neki problematični mladeži budite slobodni da nas pozovete na brojeve telefona koje možete da vidite i lekar specijalista estetske hirurgije da će vam potpuno besplatan savet.
 
Takođe u našem centru možete da izvršite potpuno besplatan dermoskopski pregled svih mladeža na tellu.
 
Možete nam poslati i sliku putem vibera i whatsapp pa i dobićete potpuno besplatan savet specijaliste estetske hirurgije koji u našem centru vrši i operativno lečenje uklanjanja mladeža.
 

 

Pozovite broj telefona 069 / 2161-336, ili broj telefona 064 / 2555-252.

Lekar, specijalista hirurgije će Vam potpuno BESPLATNO dati savet.

Takodje, možete da nam pošaljete i sliku, ili da nas pozovete na viber, ili whatsapp.

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top