Ožiljak nakon carskog reza (skidanje, uklanjanje, umanjenje, cena, cenovnik)

Rođenje deteta predstavlja najradosniji dan za oba roditelja. 

U današnje vreme sve je veći broj žena koje se opredeljuju da dete donesu carskim rezom, kako iz medicinskih, tako i iz nekih drugih razloga.

Carski rez može da se vrši i pod uslovima spinalne anestezije, tako da je majka tokom intervencije budna i može da čuje kada njene beba prvi put u životu zaplače.
 
Rana od carskog reza nalazi se nisko na trbuhu, najčešće ispod pupka i dužine je 10 do 15 centimetara. Međutim, veliki broj žena koje se operišu carskim rezom nakon operacije formiraju ružne i estetski neprihvatljive ožiljke.
 
Jedan od najčešćih razloga sa kojima se mi susrećemo u našoj praksi je neadekvatna metoda šivenja rane od strane ginekologa.
 
Naime, jedino intradermalni šavovi odnosno šavovi koji se plasiraju u samu kožu, mogu da daju koliko-toliko estetski prihvatljiv ožiljak. Drugi razlog koji se nešto ređe javlja predstavlja predispoziciju osobe ka formiranju ožiljaka.
 
Ove osobe nažalost formiraju vrlo često hipertrofične, odnosno keloidne ožiljke i kod njih je terapija potpuno  specifična o čemu ćemo pričati neki drugi put. Pitate se da li postoji način lečenja ožiljka nakon carskog reza?
 
Verovatno ste u medijima, ili nekim časopisima pročitali da možete da stavljate meleme i kreme, i tome slično. Ovom prilikom želim da napomenem da ništa od tih metoda ne može da ukloni ožiljak koji je ružno srastao
 
Svi napomenuti preparati jedino mogu da umanje ožiljak, a nikako ne mogu da ga sklone.
 
Tako da, ukoliko imate ožiljak koji je jedan , ili dva centimetra širine, nakon upotrebe kreme u trajanju od nekoliko meseci i dalje ćete imati ožiljak koji je dva centimetra širok, a jedino njegova boja može biti za nijansu drugačija.
 
Takođe, lasersko uklanjanje nudi odredjeno smanjenje ožiljka. Ali i kod ovih slučajeva ožiljak koji je dva centimetara širine recimo, ne može nakon upotrebe laserskog tretmana da bude uži već samo može da bude manja njegova visina odnosno može se promeniti boja u odnosu na okolnu kožu.
 
Jedini adekvatan tretman ožiljka  -njegovog potpuno uklanjanja - predstavlja hirurška intervencija -  ekscizija oziljka.
 
Ova intervencije radi se pod uslovima lokalne anestezije poštujući sve uslove antisepse. Nakon  davanju anestetika intervencija je apsolutno bezbolno za pacijenta.
 
Tom prilikom iseca se čitav ožiljak koliko god da je širok i vrši se podminiranje kože i adaptacija  potkože sa nekoliko pojedinačnih potkožnih šavova.
 
Nakon toga koža ušiva se koža intradermalnom tehnikom šivenjam plasirajući šavove koji se skidaju , ili koji se ne skidaju.
 
Jedino hirurška intervencija nudi potpuno efikasno, bezbedno, bezbolno i brzo uklanjanje ružnih i neprihvatljivih ožiljaka.
 
Ukoliko i Vi imate ožiljak od carskog reza ili ožiljak koji nije dobro srastao na bilo kom drugom dielu tela, budite slobodni i pošaljite nam upit na brojeve telefona kojiže možete da vidite ne  ekranu.
 
Možete nam poslati sliku putem aplikacije viber ili whatsapp i mi ćemo Vam u najkraćem vremenskom intervalu odgovoriti koja tehnika bi bila najbolja za rešavanje Vašeg problema.
 
Sve odgovore koje budete očekivali, dobićete od specijaliste estetske i rekonstruktivne hirurgije u najkraćem mogućem roku.
 
Očekujemo vaš poziv.

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

                                    

 

 

 

Go to top