Hrono ishrana

Hrono ishrana - šta i kako?

Kad se pažljivo bira vreme obroka i vrsta namirnica koju unosimo, više ne dolazi do skladištenja masnoća u odredjenim zonama tela i time se oblik tela za kratko vreme menja. Prioriteti u dnevnom rasporedu obroka su na doručku i ručku, koji su i najčešće zanemarivani obroci. 

 Obavezno je jesti ujutro
 Izmedju svakog obroka trebalo bi da prodje najmanje 3, a idealno je 4 sata
 Obavezno je jesti samo odredjenu vrstu namirnica u odredjeno vreme u toku dana
 Ne postoje ograničenja u količini unosa hrane
 Zabranjen je unos svih pića koja sadrže veštačke zasladjivače
 Ne preporučuje se kombinovanje proteina i ugljenih hidrata za ručak i večeru

Opširnije: Hrono ishrana - šta i kako

Hrono ishrana objašnjenje

Da bi hrono nutritivni režim dao najbolje rezultate, potrebno je obaviti testiranje netolerancije na hranu. Ovo podrazumeva precizno ispitivanje koja se namirnica može iskoristiti za stvaranje energije na ćelijskom nivou bez štetnih ostataka, a koje namirnice treba izbegavati. Testiranje intolerancije na hranu se obavlja pomoću nekoliko metoda.

Najpreciznije je genetsko ispitivanje, ali ono obuhvata veoma mali broj namirnica i najčešće se obavlja kad postoje neke ozbiljne bolesti - u cilju odredjivanja namirnica koje će kod pacijenta izazvati ili pogoršati osnovnu bolest.  

Opširnije: Hrono ishrana objašnjenje

Hrono dijeta - princip 

U dijetetici je od osnovnog značaja primeniti znanja o hronobiologiji, vrsti namirnica, iskoristljivosti, kao i o vremenu kad se elementi skladište, a kad se energetske rezerve otpuštaju iz adipocita.

Samo dobrim kombinovanjem ovih principa, mi već imamo zdrav pristup ishrani i time pomažemo uspostavljanju ravnoteže u telesnoj težini koja je idealna za nas.

Ujutru ćelije našeg tela zahtevaju energiju i tada adipociti otpuštaju uskladištenu mast daleko lakše nego bilo kad kasnije u toku dana. Idealno vreme za unos namirnica koje lako i brzo daju energiju i lako se skladište i otpuštaju, je upravo ujutru.

Opširnije: Hrono dijeta - princip

registracija vozila sajt    kasko osiguranje sajt

Contractubex protiv ožiljaka

hijaluronski fileri, botoks, prp, vampirski lifting 

 


 

 

 

 

plasticna hirurgija, hijaluronski fileri, botoks, mezoterapija, prp

 

Go to top